Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜBİTAK’tan büyük destek: Burs miktarları yükseltildi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), araştırmacı, bilim insanları ve öğrencilere sunduğu burs miktarlarını artırdı. Yeni düzenlemeyle burs miktarlarında önemli bir artış sağlandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), Bilim İnsanları Destekleme Programı Başkanlığı (BİDEB) ve Genel Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklenen projelerde, burs ödemelerinin aylık üst limitleri yükseltildi.

Yapılan güncelleme ile, ön lisans ve lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 4 bin liradan 4 bin 800 liraya; yüksek lisans öğrencilerine verilen burs 13 bin 500 liradan 16 bin 500 liraya; doktora öğrencilerine verilen burs miktarı 20 bin liradan 24 bin liraya çıkarıldı. Doktora sonrası araştırmacılar için ise burs miktarı 27 bin liradan 32 bin liraya yükseltildi.

BİDEB 2250 Lisansüstü Bursları Performans Programı çerçevesinde, performans kriterlerine göre başvuru yapan doktora öğrencileri 8 bin 700 liraya, doktora sonrası araştırmacılar ise 10 bin 500 liraya kadar performans ödemesi alabilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, burs miktarlarındaki artışa ilişkin olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Bakan Kacır, “Bilim insanlarına, araştırmacılara ve öğrencilere sunduğumuz TÜBİTAK burslarını artırdık. Türkiye’yi dünyada en üst sıralara taşıyacak, ülkemizin aydınlık geleceğini inşa edecek araştırmacı insan kaynağımıza yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz. Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimizi yetişmiş insan kaynağımızla gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bu artış, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki uluslararası rekabetçiliğini artırmayı ve ülkenin araştırma kapasitesini güçlendirmeyi amaçlıyor.