Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

750 milyon dolarlık eurobond ihracatı

Türkiye’nin önde gelen çelik üreticilerinden Erdemir, şirket tarihinde ilk kez eurobond ihracı yaparak 750 milyon dolarlık tahvil ihracını başarıyla tamamladı.

Türkiye'nin önde gelen çelik
OYAK Grubu’na bağlı Erdemir tarafından yapılan açıklamaya göre, Londra’da yürütülen yatırımcı görüşmelerinin ardından planlanan 500 milyon dolarlık ihracın dört katı talep gelerek toplamda 750 milyon dolarlık ihracın gerçekleştirilmesine karar verildi. Avrupa ve ABD piyasalarında işlem görecek olan tahvilin vadesi 5 yıl olarak belirlenirken, kupon faiz oranı yüzde 8,375 olarak belirlendi.

Erdemir Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu kaynağı, kredi portföy ortalama vademizi uzatarak bilançomuzu daha sağlıklı hale getirmek ve yatırımlarımızı finanse etmek için kullanmayı planlıyoruz.” dedi.

Erdemir’in eurobond ihracının yurt dışı kurumsal yatırımcılar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Erdem, şirketin güçlü finansal ve operasyonel performansıyla yatırımcılarda güven oluşturduğunu ifade etti. Ayrıca, bu ihracın Türkiye’den yapılan en yüksek tutarlı işlemlerden biri olduğunu ve Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde 2021’den beri gerçekleşen ilk çelik şirketi ihracı olduğunu vurguladı.