Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aksa Enerji’nin Kurumsal Yönetim Uyum Notu 2,8 Puan Arttı

Ankara merkezli Aksa Enerji, SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri AŞ tarafından yapılan çalışma sonucunda kurumsal yönetim uyum derecelendirme notunu 2,8 puan artırarak 91,30’dan 94,10’a yükseltti. Sermaye Piyasası Kurulu’nun yayınladığı “Kurumsal Yönetim İlkeleri”ne uyum seviyesini değerlendiren bu çalışma, şirketin performansındaki önemli bir gelişmeyi ortaya koydu.

Ankara merkezli Aksa Enerji,

Aksa Enerji’den yapılan açıklamaya göre, şirketin yönetim kurulunda kadın üye oranını artırmayı hedefleyen politikaları, bu yükselişte belirleyici bir faktör oldu. Şirket, 2030 yılına kadar yönetim kurulunda en az yüzde 25 kadın üye bulundurma taahhüdünde bulunarak, bu politikayı geçtiğimiz yıl duyurmuştu.

Derecelendirme notu, ana başlıklar bazında şu şekilde belirlendi: Pay Sahipleri Bölümü 91,78, Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık Bölümü 98,62, Menfaat Sahipleri Bölümü 98,82 ve Yönetim Kurulu Bölümü 90,52 puan aldı.

Bu gelişme, Aksa Enerji’nin kurumsal yönetimdeki başarısını ve şeffaflık politikalarındaki güçlü performansını yansıtmaktadır.