Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Almanya’da Sanayi Üretiminde Hayal Kırıklığı: Mayıs Ayında Yüzde 2,5 Geriledi

Tabii, işte düzenlenmiş haber metni:

Almanya’da Sanayi Üretiminde Hayal Kırıklığı: Mayıs Ayında Yüzde 2,5 Geriledi

Almanya’da sanayi üretimi, otomotiv sektöründeki düşüşün etkisiyle mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,5 gerileyerek, son 2,5 yılın en kötü daralmasını kaydetti.

Tabii, işte düzenlenmiş haber

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından açıklanan geçici verilere göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, beklentileri karşılayamayarak düşüş yaşadı. Sanayi üretimi içerisinde sermaye malı üretimi yüzde 4 artarken, ara malı üretimi yüzde 2,7 geriledi. Tüketim malları üretimi yüzde 0,2 artarken, inşaat sektöründe yüzde 3,3 düşüş görüldü.

ING Küresel Makro Araştırma Başkanı ve Almanya Başekonomisti Carsten Brzeski, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Alman imalat sektörünün ana sorununun sipariş eksikliği olduğunu vurgulayarak, “Alman sanayisinde hayal kırıklığı devam ediyor. İlk çeyrekteki büyüme ve iyileşen güven göstergelerinin ardından yılın ikinci yarısının başlamasıyla birlikte iyimserlik yerini daha gerçekçi bir yaklaşıma bıraktı. Alman ekonomisi yeniden ivme kaybediyor.” ifadelerini kullandı.

Sanayi üretimindeki bu beklenmedik düşüş, Alman ekonomisinin güçlü bir toparlanma sürecine giremediğini ve sektördeki zayıflığın sürdüğünü gösteriyor. Almanya’nın ihracata dayalı imalat sektörü, küresel ekonomik yavaşlama ve enerji fiyatlarındaki artış gibi faktörlerden olumsuz etkilenmeye devam ediyor.