Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Almanya’nın İhracatı, Çin Etkisiyle Beklentilerin Üzerinde Düştü

Almanya’nın ihracatı, Çin’in ithalatında yaşanan gerilemenin etkisiyle mayıs ayında beklenenden daha fazla düşüş gösterdi. Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından açıklanan verilere göre, ülkenin mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ihracatı, nisan ayına göre %3,6 azalarak 131,6 milyar avro olarak gerçekleşti.

 Almanya'nın ihracatı, Çin'in

Mayıs ayında Almanya’nın ithalatı ise %6,6 düşüşle 106,7 milyar avroya geriledi. Böylece Almanya’nın mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış dış ticaret fazlası 24,9 milyar avro olarak kaydedildi. Nisanda bu fazla 22,2 milyar avro düzeyindeydi.

Almanya’nın en büyük ticaret ortağı Çin’e yapılan ihracat, nisan ayına göre %10,2 azalarak 7,6 milyar avro oldu. ABD’ye ihracat %2,9 düşüşle 13,8 milyar avroya, Rusya’ya ise %19,3 düşüşle 600 milyon avroya geriledi. Rusya’dan yapılan ithalat ise %8 düşüşle 200 milyon avroya indi.

Ekonomi Araştırma Enstitüsü’ne (Ifo) göre, Alman ihracat sektörü yılın ikinci yarısına ivme kaybetmiş olarak giriyor. Ifo’nun Sanayi İhracat Beklenti Endeksi, haziranda eksi 1 puana gerileyerek ihracatta belirsizliğin devam ettiğini gösterdi.

Analistler, küresel büyümenin yavaşlaması, jeopolitik gerilimler ve yükselen enflasyonun Alman ihracatını olumsuz etkilediğini vurguluyor. Çin’in Almanya için giderek daha fazla rakip ülke haline gelmesinin de ihracatı baskı altında tuttuğu belirtiliyor.