Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altın fiyatlarında son durum

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 2.626 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki artışın etkisiyle 2.624 liraya kadar yükselen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 2,04 üzerinde 2.622 liradan tamamladı.

Altının gramı, güne yükselişle

Altının gram fiyatı, yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından saat 10.15 itibarıyla bir önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 2.626 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4.312 liradan, Cumhuriyet altını ise 17.181 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı dün 2.669 dolarla rekor kapanış gerçekleştirirken, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 2.465 dolardan işlem görüyor.

Dünya genelinde merkez bankalarının enflasyonla mücadele adımları ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirim beklentileri altın fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Ayrıca, jeopolitik riskler ve ticaret savaşlarına yönelik endişeler de altının ons fiyatını desteklemeye devam ediyor.

Bugün Avro Bölgesi’nde enflasyon verileri ve ABD’de inşaat izinleri gibi önemli ekonomik verilerin açıklanması bekleniyor. Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.500 dolar seviyesinin direnç, 2.400 ve 2.350 dolar seviyelerinin ise destek olarak izleneceğini belirtiyor.