Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altın güne nasıl başladı? Çeyrek altın, gram altın, ons fiyatlarında son durum

Altın fiyatları, güne yükselişle başlamasının ardından gramı 2.627 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 4.330 liradan, Cumhuriyet altını ise 17.252 liradan satılmakta.

Altın fiyatları, güne yükselişle
Dün, altının gram fiyatı, ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak 2.588 liraya kadar gerilemişti. Ancak gün sonunda önceki kapanışa göre yüzde 0,18 değer kaybıyla 2.602 liradan işlem gördü. Yeni güne yükselişle başlayan gram altın, saat 09.30 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,90 artışla 2.627 lira seviyesine yükseldi.

Çeyrek altın fiyatı 4.330 lira, Cumhuriyet altını ise 17.252 lira olarak belirlendi. Altının ons fiyatı dün önceki kapanışının yüzde 0,04 altında 2.446 dolardan tamamlandı. Ancak, şu sıralarda ons altının fiyatı yüzde 0,70 artışla 2.463 dolar seviyesine yükseldi.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) çarşamba günü eylül ayından itibaren faiz indirimlerine yeşil ışık yakması, piyasalarda önemli etkiler yarattı. Fed’in yıl sonuna kadar toplamda 75 baz puanlık faiz indirimi yapması beklenirken, eylül ayında yüzde 30 ihtimalle 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapılabileceği öngörülüyor.

Resesyon endişelerinin artmasıyla birlikte güvenli liman varlıklarına olan talep yükselirken, ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi de şubat ayından bu yana en düşük seviyeye, yani yüzde 3,95’e geriledi.

Analistler, tahvil faizlerindeki gerilemenin altın başta olmak üzere kıymetli madenlerin fiyat artışlarını desteklediğini belirtiyor. Bugün ABD’de açıklanacak istihdam raporu verilerinin piyasalar üzerinde etkili olacağı ifade ediliyor. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2.500 dolar seviyesinin direnç, 2.420 dolar seviyesinin ise destek konumunda olduğu belirtiliyor.