Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Araçta unutulan parfüm ve deodorantlara dikkat: Aracınız kül olabilir!

Yaz aylarında sıcak havaların etkisiyle araç içinde unutulan çakmak, parfüm ve benzeri patlayıcı maddeler büyük tehlike oluşturabilir. Diyarbakır’da uzun yıllardır oto tamirciliği yapan Hasan Balta, bu tür eşyaların araç içinde bırakılmasının ciddi riskler doğurabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Yaz aylarında sıcak havaların

Diyarbakır Merkez 3. Sanayi Sitesi’nde oto tamirciliği yapan Hasan Balta, yaz sıcaklarının araç içinde unutulan çakmak ve parfüm gibi maddelerde gaz sıkışmasına neden olabileceğini belirtti. Bu sıkışma, patlamalara yol açarak aracın tamamen yanmasına sebep olabilir. Balta, sıcak havaların bu tür eşyaların içindeki gazı genişleterek patlamalara neden olabileceğini ve bu patlamaların aracın içinde yangın çıkarabileceğini ifade etti.

Araç içinde unutulan çakmak ve parfümlere dikkat: Otomobil kül olabilir

Balta, “Yaz aylarında yüksek sıcaklıklar bu maddelerde gaz sıkışmasına neden olabilir. Bu sıkışma patlamalara ve sonuç olarak aracın tamamen yanmasına neden olabilir. Bu yüzden, araç içinde bu tür maddeleri bırakmamak, serin ve güvenli bir yerde muhafaza etmek gerekiyor. Aracı gölge bir yere park etmek de sıcaklık riskini azaltabilir” dedi.

Bu tür uyarılara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Balta, araç sahiplerinin bu tür riskleri en aza indirmek için gerekli önlemleri almalarını önerdi. Özellikle yaz aylarında sıcak havanın etkisiyle araç içindeki tehlikeleri minimize etmek, hem araç sahipleri hem de araçları için önem taşıyor.