Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asya Borsalarında Karışık Seyir

Haftanın ilk işlem gününde Asya borsaları karışık bir seyir izliyor. Küresel piyasalar, ABD’de eski Başkan Donald Trump’a yönelik suikast girişimi haberleriyle sarsıldıktan sonra karmaşık bir başlangıç yapıyor. Analizlere göre, bu gelişme sonrasında piyasalarda Trump’ın yeniden başkanlık için aday olma olasılığının değerlendirildiği belirtiliyor.

Haftanın ilk işlem gününde

Bugün, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamalar piyasaların odak noktasında bulunuyor. Fed’in bu yıl faiz indirimine başlayabileceği beklentileri güçlü bir şekilde devam ederken, yatırımcılar Powell’ın açıklamalarından Fed’in gelecekteki politika duruşu hakkında ipuçları arayacak.

Öte yandan Çin’de açıklanan 2. çeyrek GSYH verileri beklentilerin altında kalarak yüzde 4,7 artış gösterdi. Ülkede ayrıca perakende satışlar Aralık 2022’den beri en düşük artışını kaydettiği yüzde 2’lik bir artışla sınırlı kaldı. Analistler, bu verilerin ardından Çin hükümetinin ekonomiyi desteklemek için yeni adımlar atabileceğini vurguluyor.

Dolar/yen paritesi 158,2 seviyesinde yatay seyrediyor. Güney Kore’de Kospi endeksi bir önceki kapanışa göre yüzde 0,14 artarak 2.861 puandan işlem görüyor. Çin’de Şanghay Bileşik endeksi yatay seyirle 2.971 puanda, Hong Kong’da Hang Seng endeksi yüzde 1,5 değer kaybıyla 18.026 puanda ve Hindistan’da Sensex endeksi yüzde 0,2 artışla 80.729 puanda bulunuyor.

Japonya’da ise tatil nedeniyle işlem yapılmamaktadır.