Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atık Sular Tarımda Can Buldu

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde bulunan Atıksu Arıtma Tesisi’nden elde edilen su, tarım için kullanılmak üzere Beğiş Ovası’na yönlendiriliyor.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde bulunan

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Korkuteli Atıksu Arıtma Tesisi’nden deşarj edilen arıtma suyu, özel filtrasyon ve dezenfeksiyon işlemlerinden geçirilerek tarımsal sulama için uygun hale getirildi. Su, 16 kilometrelik boru hattıyla Beğiş Susuzu Mahallesi’ndeki 2 bin dekarlık araziye dağıtılıyor.

Beğiş Susuzu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yalçın, su sıkıntısı nedeniyle uzun yıllar kuru tarım yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, bölgenin artık suya kavuşmasının ve tarımın canlanmasının sevincini dile getirdi. Yalçın, çiftçilerin artık aromatik bitkiler ve meyveler yetiştirmeye başladıklarını ifade etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan Ziraat Mühendisi Fatma Eyiler ise bu projenin önemine değinerek, çiftçilere sulama konusunda kolaylık sağlayacak altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve bölgede modern tarım yöntemlerinin kullanılmasına olanak tanıdıklarını belirtti.