Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Av yasağı sona erdi: Balıkçılar umutlu

Van Gölü’nde yaşayan endemik bir tür olan inci kefalinin üreme döneminde uygulanan av yasağı sona erdi. 15 Nisan – 15 Temmuz tarihleri arasında geçerli olan yasağın kalkmasıyla birlikte Vanlı balıkçılar, göle ağlarını atarak sezonu başlattı. Bu dönemde teknelerini karaya çekip bakım yapan balıkçılar, uzun bir bekleyişin ardından “Vira bismillah” diyerek Van Gölü’ne açıldı.

Van Gölü'nde yaşayan endemik

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Dr. Mustafa Akkuş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, inci kefalinin korunması için uygulanan bu yasağın önemine değinerek, balıkçıların Van Gölü ile özdeşleştiğini ve her yıl bu dönemde büyük bir heyecan yaşadıklarını belirtti. Akkuş, geçmiş sezonların değerlendirmesi yapıldıktan sonra bu yılın bereketli geçmesini umduklarını vurguladı.

Van Gölü’nde balıkçılar ağlarını suya bıraktı

Van Gölü’ndeki inci kefali avcılığı, Türkiye genelindeki balıkçılık yönetim modelleri arasında başarıyla uygulanan bir örneği temsil ediyor. Bu yöntem, diğer bölgelerde yaşanan balıkçılık sorunlarına karşı alternatif bir çözüm sunma potansiyeline sahip.