Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avrupa Borsaları Haftaya Yükselişle Başladı

Avrupa borsaları haftaya yükselişle

Avrupa borsaları haftaya yükselişle başladı. Stoxx Europe 600 gösterge endeksi açılışının ardından önceki kapanışa göre %0,3 artışla 517,9 puanda işlem görüyor. Almanya’da DAX 40 endeksi %0,5 artışla 18.557 puanda izliyor. İngiltere’de FTSE 100 endeksi bir önceki kapanışta 8.207 puanda yer alırken, İtalya’da MIB 30 endeksi %0,4 yükselişle 34.131 puanda ve Fransa’da CAC 40 endeksi %0,4 yükselişle 7.706 puanda işlem görüyor. İspanya’da IBEX 35 endeksi ise %0,3’lük bir yükselişle 11.058 puanda izliyor.

Avro/dolar paritesi cuma günü %0,3 artışla 1,0841 seviyesinden günü tamamladı. İlk işlem gününde ise önceki kapanışın %0,2 altında 1,0820 seviyesinden işlem görüyor.

Avrupa’da yoğun seçim gündeminin ardından teknoloji sektöründe odaklanılan bir hafta geride kalırken, Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) ittifakının seçimlerde üçüncü sıraya gerilemesi risk iştahını destekledi. Solcu Yeni Halk Cephesi ittifakı Fransa’da birinci parti olarak belirginleşirken, Cumhurbaşkanı Macron’un “Cumhuriyet İçin Hep Birlikte” ittifakı ikinci sırada yer aldı.

Dün yapılan 2. turda aşırı sağa karşı Macron ve solcuların üstü kapalı işbirliğine gitmelerine rağmen hiçbir ittifak hükümeti kurmak için gerekli çoğunluğa ulaşamadı. Bu durum, farklı siyasi partilerin ve ittifakların yeni hükümet kurma çabalarını zorunlu kılıyor.

İngiltere’de ise yeni Başbakan İşçi Partisi’nden Keir Starmer oldu. Analistler, nüfusun azalmasıyla birlikte ekonomik büyümenin yavaşladığını ancak artış trendinin sürdüğünü, küresel ısınma ve ticaret dengesizliklerinin devam ettiğini belirtiyor.

Bugün bölgesel olarak bakıldığında Almanya’nın dış ticaret fazlasının 24,9 milyar avro olarak arttığı kaydedildi.