Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kaleseramik AR-GE Merkezi laboratuvarı, bu önemli üyelik sayesinde ECerS sistemindeki genç araştırmacılar, Avrupa Birliği hibe projeleri için laboratuvar hizmeti isteyen birimler ve Avrupa Seramik Araştırma Grupları ile işbirliği yapma fırsatına sahip olacak.
ECerS dizini, Avusturya, Belçika, Hırvatistan, Danimarka, Fransa, Gürcistan, Almanya, Macaristan, İtalya, Hollanda, Polonya, Portekiz, Rusya, İspanya ve İngiltere’de bulunan 130’dan fazla araştırma ekibi, laboratuvar, teknoloji merkezi ve üniversiteden oluşuyor. Bu platform, seramik alanında araştırma, test veya analiz yapmak isteyen profesyoneller için önemli bir kaynak oluşturuyor. Malzeme karakterizasyonu, prototip üretimi, performans testi ve teknik danışmanlık gibi seramiğin farklı yönlerinde uzmanlaşmış birçok laboratuvar, araştırmacı, girişimci veya öğrenci bu platformda bir araya geliyor.
Kaleseramik AR-GE Merkezi, sektördeki ve dünyadaki teknolojik gelişmeler doğrultusunda sürdürülebilirlik ve yenilikçilik odağıyla birçok proje yürütüyor. Laboratuvarlarında hammadde, malzeme, su, atık su ve nihai ürünlerin fiziksel, mineralojik ve kimyasal analizleri gerçekleştiriliyor. Geçen yıl yapılan 36 bin 268 test ve analiz ile dış müşterilerden 870 bin lira gelir elde eden Kaleseramik laboratuvarları, AR-GE merkezi için cihaz altyapısını güçlendirmek amacıyla her yıl yatırım yapıyor.
Bu üyelik ile Kaleseramik, uluslararası arenada bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerini daha da ileriye taşıma ve sektördeki yenilikçi çözümlerle liderliğini pekiştirme yolunda önemli bir adım atmış oldu.