Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bahar yağmurlarıyla rekoltede zirve

 Muş Ovası’nda çiftçiler, bu yılın hasadında bahar yağmurlarının etkisiyle beklenenin üzerinde bir buğday rekoltesi elde etmenin sevincini yaşıyor.

 Muş Ovası'nda çiftçiler, bu

Muş’ta buğday hasadının büyük bir kısmı biçerdöverlerle tamamlandı. Çiftçiler, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) geçici alım merkezlerine ürünlerini teslim etmeye başladılar. Bahar yağmurlarının rekolteye olumlu etkisini değerlendiren çiftçiler, geçen yıla göre daha iyi bir verim elde ettiklerini dile getirdi.

Tabanlı köyünde çiftçilik yapan Oğuz Danış, “Bu yıl son yılların en bereketli sezonunu yaşıyoruz. 64 dönümden 90 ton buğday üretmeyi hedefliyoruz. TMO’nun sağladığı yüksek fiyatlar da bizim için büyük bir avantaj” dedi.

TMO Muş Ofisi yetkilileri, günlük 5 bin ton hububat alımı için randevu sistemiyle çalıştıklarını ve çiftçilerin mağdur olmaması için önlemler aldıklarını belirtti. Buğdayın ton başına 8 ile 9 bin 250 lira arasında değişen fiyatlarla alındığını ifade eden yetkililer, çiftçilere ton başına buğdayda 1750 lira, arpada ise 750 lira destek verdiklerini açıkladı.