Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Işıkhan: “Asgari Ücret Sürecini Adil ve Şeffaf Şekilde Yönetiyoruz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

 

Televizyon programında konuşan Işıkhan, “Hükümet olarak asgari ücret sürecini adil, şeffaf bir şekilde yönetiyoruz. Tüm tarafların, işçimizin ve işverenimizin maksimum faydayı elde edeceği bir asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ağustos ayı işgücü verilerini de paylaşan Işıkhan, işsizlik oranının yüzde 8,5’e gerilediğini, işsiz sayısının ise 89 bin kişi azalarak 3 milyon 55 bine düştüğünü belirtti. İstihdam oranının yüzde 49,7’ye yükseldiğini ve 32 milyon 776 bin kişiye ulaştığını ifade etti.

Genç istihdam oranının bir önceki yıla göre 1,8 puan artarak yüzde 42,3 seviyesine ulaştığını vurgulayan Işıkhan, kadın istihdam oranının da yüzde 32,9’a çıktığını aktardı. Bakan Işıkhan, özellikle kadınların iş gücüne katılımını artırmak amacıyla çeşitli projeler geliştirdiklerini, “İş Pozitif” programıyla kadınların daha aktif bir şekilde çalışma hayatına katılmalarını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

İşgücü Uyum Programı (İUP) hakkında bilgi veren Işıkhan, bu programla işsizlerin ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına katılımını kolaylaştırmayı amaçladıklarını belirtti. Program çerçevesinde, İUP kontenjanına giren vatandaşlara günlük 666 lira ödenecek.

Yabancı iş gücünün yerli istihdama etkisi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Işıkhan, “Yabancı çalışanlar, yerli iş gücünü doğrudan etkilememektedir. Onlar, doldurmadığımız alanlarda tamamlayıcı bir role sahiptir” dedi. Ayrıca, geleneklerine yakın ülkelerden yabancı iş gücünü sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile ilgili olarak, Işıkhan, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin bir araya geleceğini, bu sürecin ekonomik koşulları, enflasyonu ve iş gücünün taleplerini dikkate alarak yürütüleceğini açıkladı.