Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Kacır’dan sanayi ve teknoloji dönüşümü için yeni açılımlar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul’da Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) düzenlediği etkinlikte, Türkiye’nin sanayi ve teknoloji alanındaki dönüşümüne yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Kacır, yarın Cumhurbaşkanı’nın teşrifleriyle, ülkenin yüksek teknoloji, sürdürülebilirlik ve verimlilik odaklı dönüşümüne katkı sağlayacak dört yeni programı kamuoyuna tanıtacaklarını belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı
Yüksek Teknoloji Yatırım Programı

Kacır, HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı’nın detaylarını yerli ve yabancı yatırımcılarla paylaşacaklarını duyurdu. Bu programın, Türkiye’nin yüksek teknoloji yatırımları için sunduğu değer önerisini güçlendireceğini ve ülkeyi yüksek teknolojide dünya çapında bir oyuncu yapmayı hedeflediğini söyledi. Program kapsamında, 8 alanda 30’un üzerinde öncelikli yatırım konusunda yatırımcılara kapsamlı teşvik paketleri sunulacak.

Yatırımcı Dostu Politikalar

Bakan Kacır, Türkiye’nin yatırım ortamını güçlendirmek için atılan adımlara dikkat çekti. Ekonomi programının oluşturduğu güven ve öngörülebilirlik sayesinde, dış kaynak girişinin arttığını ve Türk lirasının değer kazandığını vurguladı. Merkez Bankası rezervlerinin tarihî bir seviyeye ulaştığını ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin kredi notunu olumlu yönde gözden geçirdiğini belirtti.

Yeşil ve Dijital Dönüşüm Destek Programları

Sanayi ve Teknoloji Bakanı, yeşil dönüşüm ve dijitalleşme alanında yeni projeleri de devreye aldıklarını açıkladı. Organize sanayi bölgelerinin yeşil OSB’lere dönüşümünü hızlandırmak amacıyla Dünya Bankası destekli projeler hayata geçirildi. Ayrıca, Türkiye’nin dijital dönüşümünü destekleyecek “Dijital Avrupa Programı”na katıldıklarını ve model fabrika sayısının artırılacağını duyurdu.

Ekonomik Performans ve Gelecek Hedefleri

Kacır, Türkiye’nin son yıllarda sanayi ve teknoloji alanında kaydettiği ilerlemeleri ve büyüme ivmesini özetledi. Yatırımlar, üretim ve istihdamda önemli artışlar yaşandığını, işsizlik oranının son 12 yılın en düşük seviyesine gerilediğini ifade etti. Gelecek dönemde, uluslararası doğrudan yatırımlarda güçlü bir canlanma beklediklerini ve sanayinin teknoloji ve dijital dönüşüm yolculuğuna katkıda bulunacaklarını belirtti.

Yeni Teşvik Sistemi

Bakan Kacır, yeni teşvik modelinin, ülkenin uzun vadeli hedefleriyle uyumlu olduğunu ve yatırımcılara cazip teşvikler sunacağını söyledi. Ulusal Sanayi Alanları Master Planı için çalışmaların sona yaklaştığını ve sanayicilerle yakın işbirliği içinde olacaklarını vurguladı.

Kacır, “Türkiye’nin yüksek teknoloji yatırımları ile buluşması, küresel bir üretim ve teknoloji üssü haline gelmesi sürecinde sanayicilerimizle yakın işbirliğimiz sürecek. Daha büyük ve güçlü bir Türkiye hedefine ulaşmak için ortak geleceğimizi birlikte şekillendireceğiz,” dedi.