Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Şimşek: “TL’ye güven artıyor, KKM hesapları azalıyor”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) rezervlerindeki artış ve Türk Lirası’na olan güvenin güçlendiğini duyurdu. Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının kademeli olarak azaltılmasında önemli bir mesafe alındığını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı
Şimşek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “TL’ye güven artıyor. Programımızın önemli amaçlarından biri olan Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının kademeli olarak azaltılmasında ciddi bir mesafe aldık. Ekonomide dengelenme, dış kaynak girişinin hızlanması, portföy tercihlerinin TL’ye yönelmesi ve rezervlerin artmasıyla birlikte finansal istikrar daha da güçlenmektedir.”

Bakan Şimşek, KKM stokunun geçen yıl ağustos ayında ulaştığı zirveye kıyasla 47 haftadır kesintisiz olarak gerilediğini ve bu süreçte 1,5 trilyon TL azaldığını açıkladı. Ayrıca, TL mevduatın toplam mevduat içindeki payının da yüzde 51,2 seviyesine ulaştığını ifade etti.

KKM hesaplarına yönelik olarak uygulanan faiz alt sınırının azaltılması ve firmaların KKM hesaplarındaki vergi istisnasının sona erdirilmesinin yanı sıra, ağustos ayından itibaren bireysel KKM hesaplarının da stopaja tabi olmasının bu süreci hızlandıracağını belirtti.

Şimşek, bu gelişmelerin finansal istikrarı artırmaya ve Türk Lirası’na olan güveni güçlendirmeye devam edeceğini vurguladı.