Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Şimşek’ten “Kamu Maliyesinde Olumlu Görünüm” Mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, borçlanma faiz oranlarının düşmeye devam ettiğini ve ülke risk priminin gerilediğini belirterek, “Dezenflasyon sürecinde daha da iyileşecek makro göstergelerimizle birlikte borçlanma maliyetlerimiz düşüşünü sürdürecek ve kamu maliyesindeki olumlu görünüm güçlenecektir.” açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Programımız sayesinde ülkemize yatırımcı ilgisi artmaya ve CDS risk primimiz gerilemeye devam ediyor.” ifadesini kullandı.

Azalan risk primi ve gerileyen enflasyon beklentileriyle hazine tahvil faizlerinin düştüğünü vurgulayan Şimşek, “2 yıl vadeli TL cinsi gösterge tahvilin faizi marta göre yaklaşık 1000 baz puan geriledi. 5 ve 10 yıl vadeli dolar cinsi tahvillerin faizi ise nisandan bu yana yaklaşık 50 baz puan düştü.” bilgisini paylaştı.

Şimşek, dezenflasyon sürecinin daha da iyileşmesiyle birlikte makro ekonomik göstergelerin güçlenerek borçlanma maliyetlerini daha da düşüreceğini ve kamu maliyesinde olumlu bir görünüm sağlayacağını belirtti.