Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Uraloğlu: 22 Yılda 2 Milyar 431 Milyon Litre Akaryakıt Tasarrufu Yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Son 22 yılda 6 bin 101 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğumuzu 29 bin 505 kilometreye yükselterek yıllık 2 milyar 431 milyon litre akaryakıt tasarrufu elde ettik,” dedi. Uraloğlu, bu tasarrufla fosil yakıt tüketiminin çevresel etkisinin de azaltıldığını vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Bakan, Dünya Gazetesi tarafından düzenlenen “İklim Ekonomisi Sürdürülebilir Ulaştırma ve Akıllı Altyapı Sistemleri Zirvesi”nde yaptığı konuşmada, ulaşım ve iletişim stratejilerini güncel tutmanın önemine dikkat çekti. Uraloğlu, iklim değişikliği ve doğal kaynakların plansız kullanımının, kuraklık ve doğal felaketler gibi sorunlara yol açtığını belirtti.

Sürdürülebilir Projeler ve Yenilenebilir Enerji

Uraloğlu, iklim krizine karşı sorumluluklarının farkında olduklarını ve çevre hassasiyetine önem verdiklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması’na taraf olmasıyla birlikte “2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi” doğrultusunda stratejik hedefler belirlediklerini açıkladı.

Kömürhan Güneş Enerjisi Santrali’nin yapımını tamamladıklarını ve çeşitli şehirlerde yeni güneş enerjisi santralleri inşa etmeyi planladıklarını belirtti. Uraloğlu, Türkiye’nin enerji ihtiyacını karşılamak için yenilenebilir enerji kaynaklarını artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Ekolojik Uygulamalar ve Doğa Koruma

Bakan, ekolojik köprü uygulamalarının önemine de değindi. Yaban hayatının korunması amacıyla inşa edilen köprülerin sayısının arttığını ve çevre dostu projelere devam ettiklerini aktardı. Uraloğlu, doğanın korunması için yatırımların sürdüğünü ve bu kapsamda 76,5 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını bildirdi.

Siber Güvenlik ve Ulusal Müdahale

Uraloğlu, siber güvenlik konusuna da değinerek, Türkiye’nin Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezinin (USOM) 7/24 hizmet verdiğini belirtti. Ülkede siber saldırıları önlemek için sürekli olarak çalışmalar yapıldığını ve iş birliği ağlarının güçlendirildiğini ifade etti.

Tekirdağ’a Yatırımlar

Son olarak, Tekirdağ’a yapılan ulaşım ve iletişim yatırımlarının 75 milyar 689 milyon lira olduğunu belirten Uraloğlu, bölgedeki projelerin ticari hareketliliği artıracağını ve yerel ekonomiye katkı sağlayacağını vurguladı.

Bakan, Türkiye’nin ulaşım sistemlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak için tüm paydaşlarla iş birliği içinde hareket etmeye devam edeceklerini belirtti.