Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Yumaklı’dan açıklama: Süt fiyatları ve ödemelerde yeni düzenleme

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yaptığı açıklamada, süt üretimi ve sanayi ilişkileri hakkında önemli bilgiler verdi. Yumaklı, Türkiye’nin 21,5 milyon ton süt üretimi olduğunu ve bunun yüzde 50’sinin sanayiye gittiğini belirtti. Bakan, sanayi tesislerinin bu sütten daha fazla pay alarak iç pazar ve ihracat hedeflerine ulaşmayı hedeflediğini vurguladı.

Tarım ve Orman Bakanı
Son dönemde süt sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çeken Yumaklı, bazı sanayi tesislerinin üreticilerin sütünü değerinin altında alma yoluna gittiğini tespit ettiklerini ifade etti. Bu durumun önüne geçmek için Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı tarafından kapsamlı bir inceleme sürecinin başlatıldığını açıkladı.

Bakan Yumaklı, ayrıca sıcaklıkların artması ve süt üretiminin fazla olması nedeniyle piyasada bir regülasyon sağlamak amacıyla günlük 1000 ton sütü piyasadan çekeceklerini duyurdu. Bu miktarın gerektiğinde artırılabileceğini ve yıl sonuna kadar bu regülasyonun devam edeceğini belirtti. Yumaklı, süt fazlalığını fırsat olarak değerlendirip, sütü daha ucuza almak isteyen kuruluşlara karşı uyarıda bulunarak, regülasyonun amacının üreticiyi korumak olduğunu söyledi.

Fındık alım fiyatlarıyla ilgili olarak, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından levant kalite fındık için 130 lira alım bedeli açıklandığını belirten Yumaklı, fiyatların yurt dışı rekabet ve iç maliyetler göz önünde bulundurularak belirlendiğini ifade etti.

Yumaklı, üreticilerin süt ve diğer ürünlerle ilgili yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturmak ve sanayicilerin de mağduriyetini önlemek amacıyla her iki bakanlık olarak gerekli yaptırımları uygulayacaklarını söyledi. Hem üreticilerin hem de sanayicilerin sürdürülebilir bir üretim yapabilmesi için gerekli adımların atılacağını vurguladı.