Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Batmanlı çiftçiler için hibe desteği

Batman’da, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen “2. Ürün Sebze Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında, 141 çiftçiye yüzde 70 hibe destekle 450 bin lahana ve karnabahar fidesi ile marul tohumu dağıtıldı.

Batman'da, Güneydoğu Anadolu Projesi
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, kentteki üreticilere destek olmaya devam ettiklerini belirtti. Göktaş, “Üreten, üretime değer katan, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan tüm çiftçilerimizin bol ve bereketli bir üretim sezonu geçirmesini temenni ediyor, projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Dr. Reşat Çiftçi ise, dağıtılan tohumların toprakla buluşmasının ardından ziraat mühendisleri tarafından çiftçilere teknik destek verileceğini ifade etti.

Törene, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ebubekir Doğan, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Adnan İnanç ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Bu hibe destekleriyle, çiftçilerin üretim kapasitelerinin artırılması ve bölge ekonomisinin güçlendirilmesi hedefleniyor.