Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayraktar: “Doğalgaz Üretimimizle Milyonlarca Haneye Ulaşıyoruz”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Trabzon’da yaptığı konuşmada Türkiye’nin enerji alanındaki büyük gelişmelerini ve gelecekteki hedeflerini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar

Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’ndan üretilen doğal gazın günlük 5,5 milyon metreküp olduğunu ve bunun 2,4 milyon haneye yetecek miktarda olduğunu belirtti. Bayraktar, “Önümüzdeki aylarda bu üretimi 10 milyon metreküpe çıkarmayı hedefliyoruz. Böylece 5 milyon haneye doğalgaz sağlayacağız.” dedi.

Bayraktar, Türkiye’nin enerji arz güvenliğini sağlama ve enerji bağımlılığını azaltma konusunda kararlı olduklarını vurguladı. “Enerji talebimiz sürekli artıyor. Nüfusumuz artıyor, ekonomimiz büyüyor, şehirleşme hızlanıyor. Bu nedenle enerji arz güvenliğini temin etmek en önemli görevlerimizden biri.” dedi. Ayrıca, Bakan Bayraktar, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımların önemine dikkat çekti. “Güneş ve rüzgar enerjisinde 27 bin megavatlık kurulu güce ulaştık. 2035’e kadar her yıl 5 bin megavatlık ilave yatırım yaparak bu kapasiteyi artırmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bayraktar, Türkiye’nin nükleer enerjiye geçiş sürecine de değindi. “Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ni yakında devreye alarak Türkiye’nin 70 yıllık rüyasını gerçekleştireceğiz. 2050 yılına kadar 20 bin megavatlık nükleer güce ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

Toplantıya katılan sanayicilere de seslenen Bakan Bayraktar, enerji maliyetlerini düşürmek ve sanayicilerin rekabet gücünü artırmak için öz tüketim modeliyle güneş ve rüzgar enerjisi yatırımlarını teşvik ettiklerini belirtti. “Sanayicimizin daha rekabetçi olabilmesi için gece gündüz gayret etmeye devam edeceğiz.” dedi. Bayraktar, Trabzon’da doğal gazla tanışmamış ilçelere ve mahallelere de doğal gaz ulaştırmak için gerekli talimatları verdiklerini sözlerine ekledi.