Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediyelerin SGK borçları hakkında açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan toplam 96 milyar lira prim borcunun yaklaşık yüzde 80’inin belediye şirketlerine ait olduğunu açıkladı. Bakan Işıkhan, SGK’nın borç tahsilatıyla ilgili yeteneklerinin belediyelerle sınırlı olduğunu, ancak belediye şirketleriyle ilgili sıkıntıların devam ettiğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Büyükşehir Belediyelerinin Borç Artışı Üzerine Açıklama

Bakan Işıkhan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin SGK’ye olan prim borcunun son 5 yılda 885 kat artarak 5,4 milyar liraya, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun 25 kat artarak 5,7 milyar liraya, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun ise 9 kat artarak 3 milyar liraya yükseldiğini açıkladı.

Belediye Şirketleri ve İBB’nin Borç Durumu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) SGK’ye olan prim borcunun 5 yılda 46 kat artarak 3,3 milyar liraya ulaştığını belirten Işıkhan, İBB’nin bir şirketinin 800 milyon liralık prim borcunu yapılandırma talebinde bulunduğunu söyledi. Ancak, bu tek örneğin İBB’nin tüm borçlarının kapandığı anlamına gelmediğini vurguladı.

CHP’li Belediyeler ve Borçlar

Bakan Işıkhan, CHP’li belediyelerin borçlarını da eleştirerek, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun iddia edilen 3,5 milyar lira yerine 31 Mart itibarıyla toplam 382 milyon lira olduğunu söyledi. Ayrıca, 30 büyükşehir belediyesinin prim borçlarının yüzde 76’sının ve 1 milyar liranın üzerinde borcu olan 6 ilçe belediyesinden 5’inin CHP’li olduğunu belirtti.

Borçların Tahsili ve İcra Süreci

Işıkhan, belediyelere borçlarını ödeme çağrısını yineleyerek, uyarı ve bildirimlere rağmen prim borçlarını ödemeyen tüm belediyeler için icra yöntemine başvurulacağına dair uyarıda bulundu.