Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borsa günü düşüşle tamamladı

BIST 100 endeksi, önceki

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 304,60 puan düşerek toplam işlem hacmini 99 milyar lira olarak kaydetti. Bankacılık endeksi %3,26, holding endeksi ise %2,84 oranında değer kaybetti. Tüm sektör endeksleri gerilerken, sigorta sektörü %5,59 ile en büyük kaybı yaşadı.

Analistler, Fransa’daki seçimlerde aşırı sağın salt çoğunluğu elde etme ihtimalinin azalmasıyla küresel pay piyasalarında risk iştahının arttığını belirtti. Bu hafta yoğun veri gündemi ve önemli merkez bankası başkanlarının yapacağı açıklamaların yatırımcıların odağında olacağı ifade edildi.

Yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını belirten analistler, yurt dışında ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın yapacağı açıklamalar ve Avro Bölgesi’nde açıklanacak enflasyon ile işsizlik oranlarının takip edileceğini dile getirdi. Teknik açıdan, BIST 100 endeksinde 10.600 ve 10.500 puan seviyeleri direnç, 10.300 ve 10.200 puan seviyeleri ise destek olarak öne çıkıyor.