Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borsada son durum ne?

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,27’lik bir düşüşle 10.661,45 puandan başladı. Açılışta endeks, önceki kapanışa göre 136,64 puan ve yüzde 1,27 değer kaybetti.

Borsa İstanbul’da BIST 100

Bankacılık endeksi yüzde 1,66, holding endeksi ise yüzde 1,11 oranında geriledi. Tüm sektör endekslerinin düşüş yaşadığı günde, en çok kayıp bankacılık ve inşaat sektörlerinde gözlemlendi.

Dün Borsa İstanbul, yükseliş eğiliminde hareket ederek BIST 100 endeksini yüzde 1,5 oranında artışla 10.798,09 puana çıkarmıştı. Ancak, küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler ve ekonomik veriler, bu olumlu trendi etkiledi.

Küresel piyasalarda, ABD’de ekonomik aktivitenin beklenenden daha sert bir şekilde yavaşlayabileceği endişeleri ve Japonya Merkez Bankası’nın (BoJ) daha fazla faiz artırabileceğine yönelik haber akışı nedeniyle negatif bir seyir izlendi. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) eylül ayından itibaren faiz indirimlerine gitme olasılığına rağmen, dün açıklanan veriler resesyon endişelerini artırarak varlık fiyatlarını olumsuz etkiledi.

Fed’in yıl sonuna kadar toplamda 75 baz puanlık faiz indirimi yapması beklenirken, eylül ayındaki toplantıda yüzde 30 ihtimalle 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapılabileceği öngörülüyor. Bu gelişmeler, para piyasalarında önemli fiyatlamalara neden oldu.

Analistler, BIST 100 endeksinde teknik açıdan 10.650 ve 10.500 puanın destek, 10.800 puanın ise direnç konumunda olduğunu belirtiyor. Bugün açıklanacak ABD istihdam raporu ve küresel piyasa gelişmeleri, yatırımcıların dikkatle takip ettiği faktörler arasında yer alıyor.