Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borsa’dan haftanın ilk gününe negatif başlangıç

Borsa İstanbul, haftaya yüzde 0,58’lik bir düşüşle başladı. BIST 100 endeksi, açılışta önceki kapanışa göre 63,44 puan ve yüzde 0,58 azalarak 10.827,98 puana indi.

Borsa İstanbul, haftaya yüzde

Bankacılık endeksi yüzde 1,16, holding endeksi ise yüzde 0,43 değer kaybederken, sektör endeksleri arasında en fazla kazanç sağlayan bilişim sektörü yüzde 0,15 artış gösterdi. Bankacılık sektörü ise en çok değer kaybeden sektör oldu.

Cuma günü dar bantta hareket eden Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,18 artışla 10.891,42 puandan tamamlamıştı.

Analistler, bu hafta ABD, Japonya ve İngiltere merkez bankalarının para politikası kararları ile yoğun makroekonomik veri takvimine dikkat çekiyor. Küresel piyasalarda enflasyonla mücadelenin sonuna yaklaşılırken, merkez bankalarının toplantılarının bankaların yol haritası hakkında ipuçları vereceği öngörülüyor.

ABD’de ekonomik aktivitenin endişe edilen düzeyde güç kaybetmeden enflasyonist baskıların azalması, “yumuşak iniş” senaryolarını öne çıkarıyor ve risk iştahını destekliyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) çarşamba günü faiz oranlarını yüzde 5,25-5,50 seviyesinde sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, politika metni ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları, varlık fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olabilir.

Para piyasalarındaki fiyatlamalar, Fed’in yılın geri kalanında üç kez faiz indirimi yapabileceğini gösterirken, Fed’den alınacak sinyaller ve cuma günü açıklanacak istihdam raporundaki veriler, faiz indirimleri konusundaki belirsizlikleri azaltabilir.

Yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD’de Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini bildiren analistler, BIST 100 endeksinde teknik olarak 10.750 ve 10.500 puanın destek, 11.000 puanın ise direnç seviyeleri olarak değerlendirildiğini ifade etti.