Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borsadan Kapanış Rekoru!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, bugün yüzde 2,62 değer kazancıyla günü 11.024,33 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi. Endeks önceki kapanışa göre 281,03 puan artarken, toplam işlem hacmi 103,9 milyar lira olarak kaydedildi.

Borsa İstanbul'da BIST 100

 

Bankacılık endeksi yüzde 4,58, holding endeksi ise yüzde 2,58 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran bankacılık, en çok kaybettiren ise yüzde 2,21 düşüşle spor sektörü oldu. Analizler, BIST 100 endeksinin gün boyunca pozitif bir seyir izlediğini ve bankacılık hisselerinin öncülüğünde rekor seviyeye ulaştığını gösterdi.

ABD TÜFE Verileri ve Fed Beklentileri

Öte yandan bugün açıklanan verilere göre, ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda yüzde 3 artışla piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. Bu durum, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimine yönelik beklentileri artırdı ve para piyasalarındaki fiyatlamalarda etkili oldu. Analizler, ABD’de tüketici fiyatlarının düşüş göstermesinin ve yıllık enflasyonun düşük seviyelerde kalmasının Fed’in faiz indirimine yakın zamanda başlayacağına dair beklentileri güçlendirdiğini belirtti.

Önümüzdeki Gelişmeler ve Beklentiler

Yarın yurt içinde ödemeler dengesi verisi açıklanacakken, yurt dışında ABD’de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi, Japonya’da sanayi üretimi ve Çin’de dış ticaret dengesi verileri takip edilecek. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 11.100 ve 11.200 puan seviyelerinin direnç, 10.900 ve 10.800 seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu vurguladı.

Cari İşlemler Açığı Tahminleri

AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, Türkiye’nin mayıs ayında 1 milyar 347,5 milyon dolar cari işlemler açığı verdiğini tahmin etti. 2024 yılı için ise cari işlemler açığının 26 milyar 700 milyon dolar olması bekleniyor.