Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Brent Petrol Fiyatları Doların Etkisiyle Geriledi!

Uluslararası piyasalarda Brent petrolü, ABD dolarındaki güçlenme ve Orta Doğu’daki siyasi gerilimlerin etkisiyle düşüş yaşadı. Brent petrolünün varil fiyatı, 84,87 dolara gerileyerek günü tamamladı. Özellikle ABD dolarının diğer para birimlerine karşı değer kazanması, petrol alımlarını azaltarak fiyatların gerilemesine neden oldu.

Uluslararası piyasalarda Brent petrolü,
Orta Doğu’da İsrail ile Hamas arasında Gazze’deki çatışmaların devam etmesi, piyasalarda belirsizlik yaratmaya devam ediyor. Hamas’ın İsrail ile ateşkes ve esir takası anlaşması görüşmelerine ilişkin engeller öne sürmesi, bölgedeki siyasi istikrarsızlığı artırıyor. Son olarak, İsrail ordusunun Gazze’deki saldırıları sonucu yaşamını yitirenlerin sayısının artması da bölgedeki gerginliği artıran unsurlar arasında yer alıyor.

Petrol piyasalarında teknik olarak 85,93 ile 87,33 dolar aralığının direnç, 84,53 ile 83,13 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde piyasaların, jeopolitik gelişmeler ve doların seyri üzerindeki etkileri yakından takip edilecek.