Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyük Tasarruf ve Ulaşım Kolaylığı Vadediyor

Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapılan Yusufeli Merkez Viyadüğü’nün açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, viyadüğün Artvin ile Yusufeli arasındaki yol uzunluğunu 75 kilometreye düşürerek önemli bir tasarruf sağlayacaklarını belirtti.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılan

Viyadüğün açılmasıyla birlikte 16,2 kilometrelik yol kesiminin 685 metrelik viyadük ile geçilerek 91 kilometre olan yolun 75 kilometreye düşürüldüğünü ifade eden Uraloğlu, böylece 25 dakika kazanarak yolculuk süresini 70 dakikaya indirdiklerini ve yıllık 30 milyon lira zamandan, 13 milyon lira da akaryakıttan tasarruf edeceklerini dile getirdi.

Açılış töreninde Türkiye’nin yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın başarılı bir şekilde yörüngesine yerleştirilmesini de hatırlatan Uraloğlu, bu başarının Türkiye’nin teknoloji kapasitesini gösterdiğini vurguladı. Yusufeli Barajı’nın da bölgede önemli bir medeniyet göstergesi olduğunu belirten Uraloğlu, projenin doğaya saygılı bir şekilde yapıldığını ve çevre dostu bir yaklaşım benimsediklerini sözlerine ekledi.

Açılışa Artvin Valisi Cengiz Ünsal, AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen ve diğer ilgili yetkililerin yanı sıra vatandaşlar da katıldı.