Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyükşehir Belediyesi’nden Tarım ve Hayvancılığa Tam Destek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Keles ilçesinde Tarım A.Ş.’nin çiftçilere yönelik saman ve küçükbaş hayvan dağıtım törenine katıldı. Başkan Bozbey, çiftçilere sağlanacak desteklerle gençlerin köylerden şehre değil, şehirden köylere geri döneceğini belirtti ve yeni projelerin hayata geçirileceği müjdesini verdi. Ayrıca, çiftçilere mazot desteği sağlanacağını ve akıllı projeler getirenlere destek verileceğini de duyurdu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı

Başkan Bozbey, Türkiye’de bir ilke imza atarak makamını ilçelere taşıdı ve verdiği müjdelerle vatandaşların yüzünü güldürdü. Dağ ilçelerinde tarım, hayvancılık, kırsal turizm ve kültürel faaliyetleri canlandıracaklarını ifade eden Bozbey, şehirden köye geri göçü sağlayacaklarını söyledi. Bozbey, saman ve hayvan desteği için Keles’e gelen Tarım Peyzaj A.Ş.’nin kamyonlarının yanında vatandaşlarla bir araya geldi ve isteklerini dinledi. Yaşlı bir kadının isteğini de anında yerine getirdi.

“Hayvancılığı Arttıracağız”

Başkan Bozbey, vatandaşlarla yaptığı sohbette hayvancılığı arttıracaklarını belirtti. “BESAŞ olarak biz buradaki süt tesisimiz için süt alımını yapıyoruz. Fiyatları da köylümüzün gelirini yükseltmek için yukarıya çekeceğiz. Sütünden yoğurduna, peynirinden kaşarına kadar en kaliteli ürünleri üretiyoruz. Daha farklı ürünleri de ortaya çıkaracağız. En sağlıklı ürünü vatandaşımıza ulaştırıyoruz. Süt konusunda köylümüzün hayvancılıktan vazgeçmesini değil, tam tersine hayvancılığı arttırarak devam etmesini istiyoruz. Gençlerin gelirlerini yükseltirsek, şehirlere göçlerinin önüne geçmiş oluruz” diye konuştu.

“Gençler Şehirden Köylere Geri Dönecek”

Yakın zamanda bir kooperatif kurarak gereken desteği profesyonel olarak vereceklerini belirten Bozbey, “Bu sayede artık gençler şehre değil, şehirden köylere geri dönecek. Gelirlerini yükseltecekler, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürecekler. Sosyal ve kültürel imkanları da çoğaltmayı planlıyoruz. Bu yöremiz hem yaşanabilir hem de temiz bir havaya sahip. Sağlıklı bir hayat sürmek için önemli bir yer. Bunu başaracağız” dedi.

Başkanın açıklamalarından mutluluk duyan vatandaşlar, “Sizlere çok güveniyoruz. Allah sizden razı olsun” temennilerinde bulundu.