Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cevdet Yılmaz’dan önemli açıklama: İhracat artışı ekonomiye katkı sağlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Temmuz 2024 dış ticaret verilerini değerlendirerek, ihracat artışlarının Türkiye’nin ekonomik dengelerini olumlu yönde etkilediğini açıkladı. Yılmaz, ihracattaki artışların cari açığı ve dövize olan ihtiyacı azalttığını, bu durumun ise rezerv birikimine, finansal istikrara ve dezenflasyon sürecine katkı sağladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Temmuz ayında mal ve hizmet ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,8 oranında artarak 22,5 milyar dolara yükseldiğini ifade eden Yılmaz, yıllıklandırılmış ihracatın 261,5 milyar dolara çıktığını ve 2024 yılı sonu için belirlenen hedefin 267 milyar dolar olduğunu belirtti.

Yılmaz, ihracatın yanı sıra turizm gelirlerinde de önemli bir artış yaşandığını vurguladı. İlk 6 ayda turizm gelirlerinin 23,7 milyar dolara ulaştığını ve yıl sonu hedefinin 60 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, dış pazarlarda talebin düşük olduğu bir dönemde bile ihracatın arttığını ve bu gelişmenin ekonominin sürdürülebilir büyüme hedeflerine ulaşmasında büyük rol oynadığını ifade etti. Siyasi ve makroekonomik istikrar ortamında ihracat odaklı büyüme hedeflerinin Eylül ayında güncellenecek Orta Vadeli Program (OVP) ile korunacağını belirtti.