Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çiftçiler Kaliteli Tohum Üretiminde Öncü

Ankara’nın tahıl ambarı olarak bilinen Haymana ilçesinde, Haymana Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle kurulan selektör tesisleri çiftçilere büyük destek sağlıyor. Haymana merkezine ek olarak Sındıran ve Tepeköy Mahallesi’nde kurulan tesislerde, Haymanalı çiftçiler ürettikleri buğday ve arpa gibi ürünleri kaliteli tohumlara dönüştürüyor.

Ankara'nın tahıl ambarı olarak

Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, projenin çiftçilere pahalı tohum alımından kurtulma imkanı sunacağını belirtti. Başkan Koç, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın destekleriyle ilçemize kazandırdığımız selektör tesisinden çiftçilerimiz hasat ettikleri buğdayı ve arpayı getirerek, tohuma dönüştürecekler. Bu proje, çiftçilerimize daha fazla verim elde etme fırsatı sunacak” dedi.

Tesislerde saatte 5 ton ürün işlenebiliyor ve ilaçlama yapılan hububatların çuvallanması için modern çuval ağzı dikim makinesi bulunuyor. Proje ayrıca çevre bölgelerdeki çiftçilere de hizmet vermeyi hedefliyor, böylece Haymana ilçesi tarımsal üretimde daha güçlü bir merkez haline gelmeyi amaçlıyor.