Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Coğrafi İşaretli Meşe Balı Tanıtılıyor

Kırklareli’nde arıcılığa devlet desteğiyle başlayan Ceylin Akol, özel çerçeveler kullanarak ürettiği şekilli petek balı ile kentin coğrafi işaretli meşe balının tanıtımına önemli katkı sağlıyor. Istranca ormanlarındaki Çağlayık köyünde üretim yapan Akol, arıların petekleri örerek doldurmasıyla oluşturduğu bu özel ürün sayesinde dikkatleri üzerine çekiyor.


Kırklareli'nde arıcılığa devlet desteğiyle

Akol, yaptığı açıklamada, deneme çalışmalarının başarıyla sonuçlandığını ve sosyal medyada tanıtımını yaparak büyük ilgi gördüğünü belirtti. Şekilli petek balına olan talebin yoğun olduğunu vurgulayan Akol, önümüzdeki yıl için şimdiden 50 sipariş aldığını dile getirdi. Türkiye haritası, ay-yıldız ve illerin plakaları gibi çeşitli motiflerde hazırladığı çerçevelerle hem yerli hem de yabancı turistlere yönelik özel hediyelik ürünler sunmayı amaçladığını söyledi.

Arıların bu özel çerçeveleri doldurması için yaklaşık 2 ay süre gerektiğini ifade eden Akol, üretimin sadece doğal ürünlerle yapıldığını vurgulayarak, insanların özel günlerde veya ziyaretlerde daha doğal ve özel bir hediye tercih etmelerini sağlamayı hedeflediklerini belirtti.