Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CrowdStrike: Yüzde 97’si tekrar çevrim içi

Siber güvenlik şirketi CrowdStrike, geçtiğimiz hafta yaşanan küresel yazılım sorunundan etkilenen Windows sistemlerinin yüzde 97’sinden fazlasının tekrar çevrim içi hale geldiğini açıkladı. Şirket, güncellemelerdeki bir aksaklık nedeniyle birçok işletmenin sistemlerinin etkilendiği bu sorunun güncel durumu hakkında bilgi verdi.

Siber güvenlik şirketi CrowdStrike,

CrowdStrike, içerik güncellemesindeki bir aksaklık nedeniyle yaşanan sorunların detaylarını paylaştı. Şirketin açıklamasına göre, sorun, güncellemeleri hatalara karşı kontrol etmek için kullanılan kalite kontrol aracındaki bir hatadan kaynaklandı. Bu hata, kusurlu güncellemenin yayınlanmasına neden oldu. İçerik doğrulayıcıda meydana gelen bu hata, iki şablon örneğinden birinin sorunlu içerik verilerini içermesine rağmen doğrulamayı geçmesine sebep oldu.

Microsoft’a siber güvenlik hizmeti sağlayan CrowdStrike’ın güncellemesiyle Microsoft işletim sistemi arasındaki kopukluk, birçok sektörü etkileyen geniş çaplı bir yazılım sorununa yol açtı. Sorun, Cuma gününden itibaren dünya genelinde birçok bölgedeki Windows kullanıcılarını olumsuz etkiledi. Microsoft, bu küresel yazılım sorununun 8,5 milyon Windows cihazını etkilediğini tahmin etti.

CrowdStrike, etkilenen sistemlerin büyük bir kısmının tekrar çevrim içi hale getirildiğini ve kalan sistemler için kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Şirket, kullanıcıların sistemlerini hızla tekrar çevrim içi hale getirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.