Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremde koyunlarını kaybetti: Devlet desteğiyle yeniden ayakta

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşayan Münevver Keser, 2023 yılında yaşanan depremde yıkılan ahırında 200 koyununu kaybetmişti. Ancak Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle tekrar sürü sahibi oldu ve şimdi 300 hayvana kadar çıkardı.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan

24 yaşındaki Keser, “Benim bir tek hayvanlarım vardı, onlarla anlaşabiliyor, onlarla yapabiliyordum. O an çok kötüydü. Bana Tarım ve Orman Bakanlığı 200 tane koyun verdi. Hepsine teker teker bakmak için uğraştım. Bunları bize verenden Allah razı olsun” dedi.

Depremin ardından yaşadığı zorlukları anlatan Keser, sevdiği koyunlarını çocukları gibi gördüğünü ve her gün sabahın erken saatlerinde onlarla ilgilendiğini belirtti. Besicilik geleneğini 3. kuşak olarak sürdüren Keser, gençlerin de hayvancılığa yönelmelerini teşvik etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan ise Keser’in azmi ve çalışkanlığına vurgu yaparak, “Deprem bölgesinde hayvancılığın ve üretimin devam etmesi çok önemli. Bakanlığımızın destekleriyle üretime devam eden Münevver kardeşimi tebrik ediyorum” dedi.