Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dolar’dan Yeni Haftaya Giriş

Dolar/TL, yeni haftaya yükselişle başladı ve saat 10.10 itibarıyla 33,0840 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar/TL, yeni haftaya yükselişle

Cuma günü yükseliş eğiliminde bir seyir izleyen dolar/TL, günü bir önceki kapanışın yüzde 0,7 üstünde 33,0500’dan tamamlamıştı. Bugün ise dolar/TL, önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde seyrediyor.

Aynı dakikalarda avro/TL önceki kapanışın hemen üstünde 36,0530, sterlin/TL ise yüzde 0,1 azalışla 42,8910’dan alıcı buluyor. Dolar endeksi ise cuma gününü yüzde 0,3 azalışla 104,1 seviyesinden kapatmıştı ve şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 104,3 seviyesinde seyrediyor.

Hafta sonu ABD’de Cumhuriyetçi Parti’den başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Donald Trump’a suikast girişiminde bulunulması, yeni haftada varlık fiyatları üzerinde etkili olurken, piyasalarda Trump’ın yeniden başkan seçilme olasılığı da fiyatlanıyor.

Analistler, bu hafta Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararının piyasaların odağında bulunduğunu belirtiyor. Ayrıca bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının da takip edileceği vurgulanıyor. Fed’in bu yıl faiz indirimine başlayacağı beklentileri güçlü bir şekilde devam ederken, yatırımcılar Powell’ın açıklamalarından bankanın gelecek politikalarına dair ipuçları arayacak.

Teknik açıdan dolar endeksinde 105 ve 106 seviyelerinin direnç, 103 ve 102 seviyelerinin ise destek konumu olarak öne çıktığı kaydediliyor.