Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Düğünlerin kurtarıcısı: Gerçek altın yerine imitasyon takı

Van ve çevre illerinde düğünlerde yaşanan maliyet artışlarına karşılık, imitasyon altın takılara olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Gerçek altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte, birçok kişi ve aile düğünlerde ve diğer törenlerde imitasyon altın tercih etmeye başladı.

Van ve çevre illerinde

Son yıllarda altın fiyatlarının hızla artması, gelin ve damat ile davetliler için mali yükleri artırdı. Van’da, takıcılar imitasyon altınları 20-30 bin TL gibi uygun fiyatlarla sunarken, gerçek altın takılar kuyumcularda 600-700 bin TL’ye satılmakta. İmitasyon takılar, bakır, pirinç (alaşım) ve gümüş gibi metallerin altın suyuna batırılmasıyla elde ediliyor ve görsel olarak gerçek altından ayırt edilmesi neredeyse imkansız.

Zana Borak isimli bir takıcı, imitasyon altın takıların son birkaç yıldır yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Borak, “Altın fiyatlarındaki artış, imitasyon takıya olan talebi artırdı. Şu an gram altın 2 bin 750 TL civarında. Bu da bir bileziğin fiyatının 60-70 bin TL’ye çıkmasına neden oluyor. Çiftlerimiz düğün yapmakta zorlanıyor ve bazı aileler altınlarını satıp yeniden almakta güçlük çekiyor. Bu yüzden imitasyon takıya yöneliyorlar” dedi.

Gösterişli düğünlerin kurtarıcısı: İmitasyon altın

Borak, imitasyon altınların, işçilik ve görsel açıdan gerçek altına bire bir benzediğini ve bu nedenle altın alamayan aileler için büyük bir kurtarıcı olduğunu ifade etti. “İmitasyon takılar, gerçek altının maliyetine yaklaşamayan aileler için uygun bir alternatif sunuyor. Bakır, pirinç ve gümüş gibi madenlerden üretiliyor, fakat görünüş olarak altından farksız” şeklinde konuştu.

Düğün ve diğer özel törenlerde maliyetleri düşürmek isteyen birçok kişi, imitasyon altınları tercih ederek hem estetik hem de ekonomik açıdan avantaj sağlıyor.