Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Düşük emisyonlu üretim kapasitesi artıyor

Global Energy Monitor tarafından yayımlanan son rapora göre, dünya genelinde çelik üretiminde kullanılan düşük emisyonlu elektrikli ark ocakları (EAO), açıklanan veya inşa halindeki projelerin yüzde 49’unu oluşturuyor. Bu gelişme, sektörün net sıfır emisyon hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Global Energy Monitor tarafından

Rapora göre, yeni duyurulan çelik üretim kapasitesinin yüzde 93’ü EAO üretimine odaklanırken, kömür bazlı tesislerin yerini temiz enerji çözümleri alıyor. Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) belirlediği net sıfır emisyon senaryosuna göre, 2030’a kadar dünya çelik üretiminin yüzde 36’sının EAO tarafından gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Ancak rapor aynı zamanda, özellikle Çin ve Hindistan gibi büyük ülkelerde kömür bazlı çelik üretim kapasitesindeki artışın sıfır emisyon hedefleriyle uyumsuz olduğunu vurguluyor. Global Energy Monitor Ağır Sanayi Program Direktörü Caitlin Swalec, yeşil çelik dönüşümünün ilerlediği ancak kömür bazlı tesislerin artışının endişe verici olduğunu belirtiyor ve sektörün temiz enerjiye yönelik bu gelişmeleri hızlandırması gerektiğini vurguluyor.