Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

E-Ticaret Ekosistemi Raporu: 2023’te Büyük Büyüme

İstanbul’da düzenlenen bir basın toplantısında iyzico, Dogma Alares ve Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) tarafından hazırlanan “2023 Türkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu” açıklandı. Rapora göre, Türkiye’de e-ticaret sektörü 2023 yılında yüzde 132 büyüyerek satış hacmini 1 trilyon 855 milyar liraya çıkardı.

İstanbul'da düzenlenen bir basın

Salgın sonrası e-ticaretin büyüme performansının etkileyici olduğunu belirten ETİD Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, özellikle pandeminin ardından sektördeki yükselişin sürdüğünü ve Türkiye’nin e-ticaret potansiyelinin önemli olduğunu vurguladı. Ekmekçi, yapay zeka destekli teknolojilerin, özellikle sanal deneme teknolojisinin çevrim içi alışveriş deneyimini önemli ölçüde iyileştirdiğini ifade etti.

iyzico Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şebnem Dağ Güven ise 2023’te iyzico’nun işlem adedini 215 milyon, işlem hacmini ise 130 milyar liraya yükselttiğini belirtti. Güven, e-ticaretin Türkiye ekonomisindeki payının artması ve dijitalleşmenin KOBİ’ler üzerindeki olumlu etkilerine de değindi.

Dogma Alares Kurucu Ortağı Erdal Güner ise yeni teknolojilerin e-ticaret iş yapış süreçlerini geliştirdiğini ve bu sürecin Türkiye’nin e-ticaret potansiyelini artırdığını dile getirdi. Güner, Türkiye’nin e-ticaret alanında daha fazla büyüme ve pazar çeşitliliği için e-ihracatın öneminin altını çizdi.

Rapora göre, Türkiye’de 2023’te yaklaşık 6 milyar adet e-ticaret işlemi gerçekleştiği ve bu alanda kartlı ödemelerin payının önemli ölçüde arttığı da belirtildi.