Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En İyi Yaş Kayısı Yarışması Sonuçlandı

Malatya, Türkiye’nin kayısı başkenti unvanını taşıyan şehirler arasında yer alırken, bu yıl düzenlenen “En İyi Yaş Kayısı Yarışması” büyük ilgi gördü. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleştirilen yarışmaya, 187 çiftçi katıldı.

Malatya, Türkiye'nin kayısı başkenti

 

Jüri başkanlığını ziraat yüksek mühendisi Nihat Gök’ün yaptığı yarışmada, “Kabaaşı” ve “Hacıhaliloğlu” olmak üzere iki kategoride değerlendirme yapıldı. Olgunluk, sağlamlık, çeşit özelliği, zirai mücadele, bir örneklik, renk, tat, koku ve aroma gibi kriterlere göre yapılan değerlendirmede, kazananlar belirlendi.

Hacıhaliloğlu kategorisinde birinciliği Kale ilçesinden Adnan Altınok, ikinciliği Akçadağ ilçesinden Hasan Genç ve üçüncülüğü Darende’den Murat Özdemir elde etti. Kabaaşı kategorisinde ise birinciliği Darende ilçesinden Adem Özdemir, ikinciliği Doğanşehir ilçesinden Ali Mete ve üçüncülüğü Battalgazi’den Fatih Kaya kazandı.

Ödül töreninde, birincilere cumhuriyet altını, ikincilere yarım altın ve üçüncülere çeyrek altın verildi. Ayrıca, ilk ona giren çiftçilere jeneratör, tüm yarışmacılara ise budama seti hediye edildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Vali Yardımcısı Talat Tabur ve Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt’un katılımlarıyla gerçekleşen törende, çiftçilere ödülleri takdim edildi. Yarışmanın, Malatya’nın tarımsal zenginliğini ve kayısı kalitesini ön plana çıkaran önemli bir etkinlik olduğu vurgulandı.