Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ETi Burçak ve WWF-Türkiye’den, “Toprak Gönüllüleri” Projesi

Türkiye’de tarımın ve buğday üretiminin sürdürülebilirliğini ve gelişmesini desteklemek amacıyla 15 yıldır çeşitli projelere imza atan ETi Burçak ve WWF-Türkiye, “Toprak Gönüllüleri” projesi ile tarım topraklarının iyileştirilmesi için harekete geçiyor.

Türkiye'de tarımın ve buğday

 

Toprak Gönüllüleri Projesi

2008 yılından bu yana tarımsal sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak amacıyla ortak projeler gerçekleştiren ETi Burçak ve WWF-Türkiye, “Sağlıklı Toprak Hareketi” projesini 2020 yılında başlatmıştı. Bu projeyi yeni dönemde “Toprak Gönüllüleri” açılımıyla devam ettirecek olan iş birliği, İç Anadolu bölgesinde Konya, Ankara, Eskişehir, Çorum, Yozgat ve Sivas illerinde çiftçileri ziyaret edecek.

ETi Burçak & WWF-Türkiye Toprak Gönüllüleri, çiftçilere toprak koruma yöntemlerini uygulamalı olarak anlatacak. Projenin detaylarını basın mensuplarıyla paylaşan ETi Türkiye CEO’su Ercan Öz ve WWF-Türkiye Genel Müdürü Ömür Kula, bu yıl gerçekleştirecekleri adımları ETi Burçak’ın yeni marka elçisi Kıvanç Kasabalı’nın katılımıyla açıkladı.

ETi Türkiye CEO’su Ercan Öz, WWF-Türkiye ile olan iş birlikleri kapsamında, tarım yapılan toprakların verimden ödün vermeden korunması ve iyileştirilmesi yönünde katkı sağlamayı ve bu konuda toplum nezdinde farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

WWF-Türkiye Genel Müdürü Ömür Kula, “Önümüzdeki dönemde amacımız; toprağı korumaya ve iyileştirmeye yönelik sürdürülebilir yaklaşımların uygulanması ile topraklarımızın yeniden canlanmasını sağlamak ve bu yöntemlerle karbonu toprak bünyesinde depolayarak iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlamak” dedi.

Marka Elçisi Kıvanç Kasabalı’nın Katkıları

Marka elçisi Kıvanç Kasabalı ise proje hakkında şunları söyledi: “Proje, çiftçilerimizin verimliliklerini artırarak tarım yapabilmelerine olanak sağlayacak. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Doğal kaynaklarımızı ve en önemlisi tarım topraklarımızı hoyratça kullanmaya dur dememiz gerekiyor. Yıllardır yapmış olduğum programlar, çiftçiler ve köylülerden öğrendiğim bir şey varsa o da toprağın her zaman kendisini ekeni, kendisine iyi davrananı aynı şekilde karşıladığıdır.”

Yeni “Toprak Gönüllüleri” projesi ile tarım topraklarının korunması ve iyileştirilmesi yönünde önemli adımlar atılması ve bu alandaki farkındalığın artırılması hedefleniyor.