Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fed Başkanı Powell: “Faiz İndirimi İçin Daha Fazla İyi Veri Arıyoruz”

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Senato Bankacılık Komitesi’nde yaptığı konuşmada, bu yılın ilk çeyreğine ait ekonomik verilerin faiz indirimi için yeterli olmadığını ifade etti.


ABD Merkez Bankası (Fed)

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Senato Bankacılık Komitesi’nde yaptığı konuşmada, bu yılın ilk çeyreğine ait verilerin faiz oranlarını düşürmek için yeterli güvence sağlamadığını belirterek, “Ancak en son enflasyon verileri, mütevazı bir ilerleme daha gösterdi ve daha fazla iyi veri, enflasyonun yüzde 2’ye doğru sürdürülebilir şekilde hareket ettiğine dair güvenimizi güçlendirecektir” dedi.

Powell, geçen iki yılda yüzde 2’lik enflasyon hedefine doğru önemli ilerleme kaydedildiğini vurgulayarak, iş gücü piyasasının güçlü ancak aşırı ısınmamış olduğuna dikkat çekti. Politika kararlarının verilere dayalı olduğunu ve faiz indirimi için daha fazla olumlu veriye ihtiyaç duyduklarını belirten Powell, yüksek enflasyonun tek risk olmadığını ve politika kısıtlamalarının dengeli bir şekilde uygulanması gerektiğini vurguladı.