Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fındıkta verim ve kalite için son hazırlıklar

Trabzon ve Ordu’da bulunan fındık üreticileri, 2024 yılı hasat dönemine hazırlanıyor. Ağustos ayının başlarıyla birlikte sahil kesiminde başlaması planlanan hasat öncesinde üreticiler, bahçelerinde son düzenlemelerini yapıyor.

Trabzon ve Ordu'da bulunan
Üreticiler, verimli bir hasat mevsimi geçirebilmek adına bahçelerinde ot temizliği gibi önemli işlemleri tamamlıyor. Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan, fındık altı temizliklerinin önemine vurgu yaparak, “Fındık toplandığında yere düşen fındıkların çürümemesi için bu temizliklerin yapılması gerekiyor” dedi.

Ergan, üreticilere fındığın döküldükten sonra yerden toplanması gerektiğini önererek, “Fındığı erken toplamak randımana zarar veriyor. Müsait olan yerlerde fındığın dökülmesini bekleyip öyle toplamak, verim kaybını minimize ediyor” şeklinde konuştu.

Bölgede geçen döneme göre daha uygun hava koşulları yaşandığına dikkat çeken Ergan, yağmur ve güneşin dengeli dağılımının fındık için olumlu olduğunu belirtti. Bu durumun, fındık dallarının sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olduğunu ifade etti.

Yomra ilçesinden Hacı Mehmet Boran, bu yılın verim açısından geçen seneye göre daha olumlu geçeceğine inandığını dile getirirken, diğer üreticiler de hasat için son hazırlıklarını tamamlamak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Ordu’daki Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, erken hasatın kalite ve verim kaybına yol açabileceğine işaret ederek, üreticilere doğru zamanda hasat yapmaları çağrısında bulundu.

Bu yıl Orta ve Doğu Karadeniz’de fındık üreticileri, doğru stratejilerle ve doğru zamanda yapacakları hasat ile verimli bir sezon geçirmeyi hedefliyor.