Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fortune 500 şirketlerinde yazılım kesintisi: Zarar 5,4 milyar dolar

ABD merkezli bulut izleme, modelleme ve sigorta hizmetleri sağlayıcısı Parametrix, CrowdStrike kaynaklı küresel yazılım sorunu nedeniyle Microsoft haricindeki ABD Fortune 500 şirketlerinin toplam doğrudan mali kaybının 5,4 milyar dolar olduğunu açıkladı.

ABD merkezli bulut izleme,

Geçen hafta Microsoft’a siber güvenlik hizmeti veren Austin Teksas merkezli CrowdStrike kaynaklı bir aksaklık, dünya çapında hava yolu firmaları başta olmak üzere birçok işletmeyi etkileyen bir kesintiye yol açtı. Söz konusu yazılım sorununun etkileri bazı şirketlerde hala devam ederken, Parametrix’in analizine göre, Fortune 500’deki şirketlerin 125’i bu yazılım sorunundan etkilendi. Sağlık sektöründe 1,94 milyar dolarlık kayıpla en büyük doğrudan mali kayıp yaşanırken, bankacılık sektörü 1,15 milyar dolar ve hava yolu şirketleri 860 milyon dolarlık zarara uğradı.

Fortune 500 Şirketlerinin Zarar Analizi

Toplam Zarar: 5,4 milyar dolar
Sağlık Sektörü: 1,94 milyar dolar
Bankacılık Sektörü: 1,15 milyar dolar
Hava Yolu Şirketleri: 860 milyon dolar
Etki Altında Kalan Şirketler: 125

Siber sigorta poliçeleri kapsamında karşılanan zarar, birçok şirketin yüksek risk tutma oranları ve potansiyel kesinti zararına göre düşük poliçe limitleri nedeniyle yüzde 10 ila 20’yi geçmeyecek. Ağırlıklı ortalama kayıp, Fortune 500 şirketi başına 44 milyon dolar olarak hesaplanırken, imalat ve hava yolu şirketleri için bu rakam 6 ila 143 milyon dolar arasında değişiyor.

Sağlık, bankacılık, ulaşım-hava yolu, yazılım ve internet teknolojileri, perakende, finans ve imalat sektörlerinde küresel yazılım sorunundan etkilenen ve Fortune 500 kapsamında bulunan şirketlerin yıllık geliri 2,24 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.