Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gençlik Seferberliği’ne binlerce başvuru yapıldı

Sabancı Topluluğu tarafından başlatılan Sabancı Gençlik Seferberliği projesi, Türkiye genelinde büyük ilgi gördü. Projeye bir buçuk aylık süreçte 5 binden fazla başvuru yapıldı.

Sabancı Topluluğu tarafından başlatılan

Sabancı Holding tarafından yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında duyurusu yapılan ve 18-34 yaş aralığındaki herkese açık olan Sabancı Gençlik Seferberliği, Türkiye’nin 79 farklı ilinden geniş katılımla karşılandı. Üniversite öğrencileri, sivil toplum çalışanları, girişimciler, akademisyenler ve çeşitli meslek gruplarından insanların ilgi gösterdiği proje, dijital teknolojiler başta olmak üzere enerji, iklim teknolojileri, malzeme teknolojileri ve mobilite çözümleri gibi alanlarda yoğunlaştı.

Proje kapsamında yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, projeye gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, gençlerin umutlarını yitirmediklerini ve Türkiye’ye olan bağlılıklarının güçlü olduğunu vurguladı. Alper, projenin Türkiye için yeni teknolojilerin ve sosyal girişim modellerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Sabancı Gençlik Seferberliği’nin, gençlerin ülkelerinde kalarak kariyerlerine ve hayallerine Türkiye’de devam etmeleri için motivasyon sağlamayı hedeflediğini belirten Alper, projeyle beyin göçünü tersine çevirerek gençlerin ülkelerine katkı sağlamalarını amaçladıklarını dile getirdi.