Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göçer Hayvancılık Yapan Ailelere Su Tankı Desteği

Adana’da, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında göçer hayvancılık yapan ailelere yönelik önemli bir destek sağlandı. Proje kapsamında, su kaynaklarının yaz aylarında azalması veya kuruması nedeniyle suya erişimde zorluk yaşayan 16 aileye taşınabilir hayvan içme suyu tankı dağıtıldı.

Adana'da, Tarım ve Orman

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ek finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Feke ilçesinde düzenlenen dağıtım programında Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, desteklemenin amacını, hayvancılığın sürdürülebilirliğini sağlamak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak olarak açıkladı.

Proje kapsamında Adana’da 7 ilçede göçer hayvancılık yapan toplam 86 aileye yüzde 70’i hibe olmak üzere taşınabilir hayvan içme suyu tankı dağıtıldı. Dağıtılan tankların maliyetinin büyük bir kısmı proje bütçesinden karşılanırken, üreticiler tarafından da eş finansman sağlandı.

Bu destekleme sayesinde, Adana’da göçer hayvancılık yapan ailelerin hayvanlarının su ihtiyaçları daha etkin bir şekilde karşılanacak ve böylece hayvancılık faaliyetleri sürdürülebilirliğini koruyarak bölge ekonomisine katkı sağlanacak.