Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gram altın ne kadar oldu? 9 Temmuz 2024 altın fiyatları

9 Temmuz 2024 altının gram fiyatı güne yükselişle başlamasının ardından birçok kişi canlı altın fiyatlarını takip etmeye başladı. Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden altının gram fiyatı, günü bir önceki kapanışın %1,3 altında 2.480 liradan tamamlamıştı. Peki bugün (9 Temmuz 2024) gram altın ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları..

9 Temmuz 2024 altının

Bugün altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 2.490 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden altının gram fiyatı, günü bir önceki kapanışın %1,3 altında 2.480 liradan tamamlamıştı.

Güncel Altın Fiyatları (09 Temmuz 2024)

  • Gram Altın: 2.490 TL (%0,4 artış)
  • Çeyrek Altın: 4.110 TL
  • Cumhuriyet Altını: 16.380 TL
  • Ons Altın: 2.364 USD (%0,2 artış)

Piyasalarda Son Durum

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecekteki adımlarına ilişkin belirsizlik sürerken, bugün Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamalar yatırımcıların odağında yer alıyor. ABD’de geçtiğimiz hafta açıklanan veriler ekonomik aktiviteye dair karışık sinyaller verirken, Powell’ın açıklamaları ve perşembe günü açıklanacak enflasyon verileri öncesinde yatırımcılar temkinli davranıyor.

Analist Görüşleri

Analistler, ABD ekonomisindeki makroekonomik verilerin yavaşlamaya işaret ettiğini, ancak Fed yetkililerinin faiz indirimleri konusunda temkinli duruşlarını koruduklarını belirtti. Powell’ın açıklamaları ve enflasyon verilerinin, Fed’in gelecekte atacağı adımlara ilişkin ipuçlarını güçlendirebileceği ifade ediliyor.

Dün açıklanan verilere göre, ABD’de tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi haziranda 0,2 puan azalarak %3’e geriledi. Fed’in yayımladığı verilere göre ise ülkede tüketici kredileri mayısta 11,3 milyar dolarla beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

Powell’ın konuşması öncesi para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed’in eylülde ilk faiz indirimine gitme ihtimali %81, kasımda faiz indirimine başlama ihtimali %78 olarak değerlendiriliyor. Bankanın olası bir faiz indiriminin ardından aralık toplantısında ikinci kez faiz indirimine gitme ihtimali ise %98 ile fiyatlanıyor.

Teknik Analiz

Analistler, altının ons fiyatında 2.400 ve 2.420 dolar seviyelerinin direnç, 2.350 ve 2.320 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu belirtiyor. Bugün yurt içinde veri gündemi sakin, yurt dışında ise Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları takip edilecek.