Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ham deri işleme kapasitesiyle Türkiye’de lider

Bursa Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Türkiye’nin deri sektöründeki önemli merkezlerinden biri olarak günlük 500 ton ham deri işleme kapasitesiyle dikkat çekiyor.

Bursa Deri İhtisas ve

OSB Başkan Vekili Murat Çağlar, yaptığı açıklamada, Bursa’nın Türkiye’deki dört büyük deri organize sanayi bölgesinden biri olduğunu belirterek, şu anda günlük 500 ton ham deri işleme kapasitesiyle en yüksek kapasiteye ulaştıklarını vurguladı.

1994 yılında kurulan Bursa Deri OSB’de 110 firmanın faaliyet gösterdiğini ifade eden Çağlar, bu firmaların yıllık üretim hacminin 400 ila 450 milyon dolar arasında olduğunu ve bunun 100 milyon dolarının direkt ihracat geliri olarak gerçekleştiğini söyledi. OSB’de toplam 3,500 kişinin istihdam edildiğini belirten Çağlar, üretimin büyük çoğunluğunun tabaklanmış deri, astar deri, bitmiş deri, yarma deri, deri kimyasalları, polisaj keçesi, deri eldiven, jelatin ve gübre üretimi gibi alanlarda gerçekleştiğini ifade etti.

Çevreye duyarlı üretim için önemli yatırımlar yaptıklarını da dile getiren Çağlar, OSB’de bulunan arıtma tesisine yaklaşık 15 milyon dolarlık bir yatırım yapıldığını ve ayrıca 2,5 milyon metreküp su tutma kapasiteli bir güneş enerjisi santrali projesinin hayata geçirilmesi planlandığını belirtti.

Deri sektöründe yaşanan pazarlama hilelerine de değinen Çağlar, tüketicilere gerçek deri ürünleri ile sentetik malzemeler arasındaki farkları anlamaları konusunda uyarılarda bulundu ve gerçek derinin sağlık ve dayanıklılık açısından sunduğu avantajlara dikkat çekti.