Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayvancılık destekleme modeli hayata geçiriliyor

Ankara, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvancılık sektöründe uygulanacak yeni destekleme modelini duyurdu.

Ankara, Tarım ve Orman

Yumaklı, planlı üretim odaklı bu modelin, performansa dayalı destekleme sistemi üzerine kurulduğunu açıkladı. Yeni sistemde destekleme tutarları katsayılarla belirlenirken, özellikle aile işletmeleri, genç ve kadın girişimciler ile tarımsal örgüt üyelerine ek destekler sağlanacak.

Bakan Yumaklı, Uluslararası Hayvancılık Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Enstitüde yapılan AR-GE çalışmalarının sektör için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Yumaklı, yeni destek modelinin hayvancılık işletmelerinin sürdürülebilirliklerini artırmayı hedeflediğini belirtti.

Hayvancılık Yol Haritası’nın da bir parçası olan yeni destekleme modeli, suni tohumlama, yerli sperma üretimi gibi inovatif uygulamaları teşvik ederek sektörde verimliliği artırmayı amaçlıyor. Bakan Yumaklı, planlamada yer alan diğer unsurlar arasında çiğ süt, besilik erkek sığır (karkas) ve tiftik üretiminin desteklenmesini de vurguladı.

Bu yenilikçi destekleme modeli ile Türkiye, hem iç pazarda hem de uluslararası alanda rekabet gücünü artırarak hayvancılık sektöründe sürdürülebilir ve kaliteli üretimi desteklemeyi hedefliyor.