Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hedef 100 milyar lira prim

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, 2024’ün ilk yarısında 50,4 milyar lira prim ürettiklerini ve yıl sonuna kadar 100 milyar lira prim üretmeyi hedeflediklerini duyurdu. Çakmak, yılın ilk 6 ayında gösterdikleri büyüme ve sermaye artırımı hakkında bilgi verdi.

Türkiye Sigorta Genel Müdürü

Çakmak, Türkiye Sigorta’nın 2024’ün ilk yarısında sektörde %107 büyüdüğünü belirterek, “Yıl sonuna kadar 100 milyar lira prim üretmeyi amaçlıyoruz. Bedelsiz sermaye artırım sürecimiz devam ederken öz sermayemiz 21 milyar liraya ulaştı. Kazandığımızı sermayeye ekleyerek, şirketimizi büyütmeye devam edeceğiz” dedi. Öz kaynak karlılığının %72, sermaye yeterliliği rasyosunun ise %147 olduğunu vurgulayan Çakmak, şirketin finansal sağlığını ve büyüme hedeflerini destekleyen güçlü bir performans sergilediklerini belirtti.

Türkiye Sigorta, 2023’te 6,1 milyar lira kar elde etti ve bu yılın ilk yarısında, 2023’ün bir yıllık karını elde ettiğini ifade etti. Çakmak, sağlık branşında %111’lik artışla 1 milyon sigortalıya ulaştıklarını ve pazar payında sağlıklı ve dengeli bir büyüme hedeflediklerini kaydetti.

Dijitalleşme ve teknolojik yenilikler konusuna da değinen Çakmak, yapay zeka ve robotik uygulamaları iş süreçlerine entegre etmeye devam ettiklerini, ayrıca reasürans kapasitesini 2025’te %40 artırmayı hedeflediklerini söyledi. Çakmak, ayrıca Türkiye Hayat Emeklilik’in yılın ilk 6 ayında 4,7 milyar lira kar elde ettiğini ve öz sermayesinin 13,7 milyar liraya ulaştığını belirtti.

Temettü ödemelerine devam edeceklerini ifade eden Çakmak, Türkiye Sigorta’dan 1 milyar lira ve Türkiye Hayat Emeklilik’ten 2 milyar 250 milyon lira temettü ödeyeceklerini açıkladı. Ayrıca, Türkiye Hayat Emeklilik’in Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve Otomatik Katılım Sistemi’nde (OKS) 216,6 milyar lira fon büyüklüğüne ulaştığını ve %21’lik pazar payına sahip olduklarını belirtti.

Çakmak, tarım ve bireysel sigorta branşlarında pazar paylarını artırmayı, özellikle kasko, sağlık ve trafik sigortalarında piyasa yapıcısı olmayı hedeflediklerini ve sigorta erişimini kolaylaştırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.